У НЕДЈЕЉУ СНИМАЊЕ ФИЛМА „СВЈЕДОК“ У МРКОЊИЋ ГРАДУ

У НЕДЈЕЉУ СНИМАЊЕ ФИЛМА „СВЈЕДОК“ У МРКОЊИЋ ГРАДУ

 

У недјељу, 6. фебруара, на градском гробљу снимаће се кадрови филма "Свједок", историјско-вриједносног филма о ратном путу патолога др Зорана Станковића и његовом боравку током рата у Републици Српској и БиХ.

Филм заједнички реализују Радио-телевизија Републике Српске и Центар за истраживање рата, ратних злочина и несталих лица, с акцентом на биографију, свједочење и архивску грађу најпознатијег српског патолога.

Подршку у снимању филма пружиће и Општина Мркоњић Град, а начелник општине Драган Вођевић захвалио се редитељу и РТРС, који су препознали значај снимања овог филма.

„Мркоњић Град је симбол страдања у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, а нажалост, ту је и  највећа масовна гробница. Овом приликом позивам све суграђане, а и комшије из Језера, Шипова и Рибника, да се одазову позиву и дају допринос у снимању историјског филма, помоћу којег ће да се покаже права истина о дешавањима у протеклом рату“, истакао је Вођевић.

Денис Бојић, редитељ филма, захвалио се начелнику општине Мркоњић Град на подршци, те позвао становнике Мркоњић Града да одају почаст жртвама.

„Вријеме пролази, свједоци нестају, зато је важно да забиљежимо истину. У недјељу, 6. фебруара од 10:30 на Градском гробљу снимаћемо кадрове филма, а позивам и свједоке и актере догађаја да дођу и стану пред камеру“, навео је Бојић, нагласивши да ће филм бити изузетно снажан и немјерљив подсјетник на то да се злочини никада не понове и да генерације које долазе знају шта се све дешавало, односно да знају праву истину.

 

Патолог Зоран Станковић обдуковао је више од 7.500 тијела током своје професионалне каријере и ово је прича која ће у многоме да освијетли оно што се дешавало на овим просторима.

 

  • 1.2.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD