Одржан годишњи концерт КУД-а „Петар Први Карађорђевић Мркоњић“

Одржан годишњи концерт КУД-а „Петар Први Карађорђевић Мркоњић“

 

Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" из Мркоњић Града, одржало је годишњи концерт , а поводом Дана општине и 32 године постојања.

Мркоњићкој публици осим домаћина, представили су се и чланови Ансамбла народних игара и пјесама "Младост" из Залужана, Фолклорног ансамбла Културног центра "Радоје Домановић" из Раче Крагујевачке, КУД-а "Мокра Гора" из Зубиног Потока, КУД „Свети Георгије“ Бања Лука и КУД-а "Петар Кочић" из Мркоњић Града.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић отворио је концерт и рекао да КУД Петар Први Карађорђевић Мркоњић" пуних 32 година чува традицију овог краја.

„Најважније догађаје, појединачне или заједничке, у животима нас Срба немогуће је замислити без народног кола и народне ношње. Посебно је важно, да заједно обиљежимо најважнији дан у историји Мркоњић Града, Дан повратка, дан када још више и снажније треба да цијенимо то што је наше и што смо наслиједили од наших предака“, истакао је Вођевић.

Умјетнички руководилац КУД-а и органитатор концерта, Милица Грмаш, захвалила се сарадницима и Општини Мркоњић Град на подршци, те гостима  који су се одазвали позиву.

„Имамо широк програм, а вечерас ће се приказати  игре из Србије, са Косова и Метохије и Републике Српске“, навела је Грмашева.

Милован Велимировић кореограф КУД-а „Мокра Гора“ из Зубиног Потока истакао је да вечерас премијерно изводе кореографију „Чаролија“ Милице Грмаш, те навео да ће се ова кореографија изводити по Србији, Републици Српској и Македонији.

 

  • 3.2.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD