Обука наставника за рад с дјецом са посебним потребама

Мисија ОЕБС-а у Босни и Херцеговини организовала је данас у нашем граду у ОШ Иван Горан Ковачић обуку за рад с дјецом са посебним потребама намијењену наставницима и стручним сарадницима основних школа са подручја општине, представницима Центра за социјални рад, Центра за ментално здравље, те представницима општине Мркоњић Град.

''Циљ обуке је оспособљавање наставног кадра за квалитетан и стручан рад са дјецом с посебним потребама, те унапређење квалитета инклузивног образовања на нивоу школе, као и упознавање са међународним класификацијама и иницијалним методама које се користе у пракси и на терену, те методама израде индивидуално прилагођених програма за дјецу са посебним потребама'', рекао је Жељко Тадић, сарадник за образовање Мисије ОЕБС-а у БиХ. Додајући да ће пројеком бити промовисана израда механизама на локалном нивоу за континуирано побољшање квалитетног инклузивног образовања.

Обука се проводи у оквиру иницијатине ''Инклузивне школе – инклузивне заједнице'' коју Мисија ОЕБС-а  у БиХ проводи у сарадњи са Министарством просвјете и културе, Педагошким заводом Републике Српске те бројним општинама широм Републике Српске од којих је једна општина Мркоњић Град.

Реализација пројекта у општини Мркоњић Град омогућена је уз подршку Општине као стртешког партнера.

 

  • 12.6.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD