Уклоњена дивља депонија у Горњим Грацима

Дивља депонија у Горњим Грацима, површине 40 дулума очишћена је од смећа и крупног отпада. Средства за санацију депоније у износу од 20.000 марака обезбиједили су Фонд за заштиту животне средине са 10.000 марака и исто толико општина Мркоњић Град.

Аутопревозник Момир Милановић који је био задужен за њено уређење каже да је било потребно мјесец дана да се уклони сав отпад.
''Са депоније смо одвезли око 500 кубика смећа и крупног отпада на градску депонију на Подовима, а потом је терен очишћен од ситног отпада и заравнат'', рекао је  Милановић.

''Депонија је представљала велики проблем, јер је осим велике количине отпада, који се налазио поред локалног пута којим пролазе мјештани, пријетила је и опасност од избијања заразе'', рекла је Невенка Малешевић, начелница Одјељења за просторно уређење и комуналне послове. Додајући да су на овај начин створени услови за повољнији и здравији амбијент за живот људи у овом насељеном мјесту.

Уклањањем депоније веома су задовољни и мјештани, а комунални отпад из насељеног мјеста Горњи Граци радници КП ''Парк'' сада одвозе два пута мјесечно. Локације за одлагање смећа заједно су договорили мјештани Горњих Граца и КП ''Парк''.

 

  • 13.6.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD