Уредба о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења Ковид 19

Уредба о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења Ковид 19

Влада Републике Српске, а на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације, на сједници одржаној 10.03.2022. године донијела је Уредбу о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења Ковид 19.

Нова Уредба о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19 у Републици Српској објављена је јуче, 14. марта 2022. године у Службеном гласнику Републике Српске број 22 и ступила је на снагу.

Ступањем на снагу ове уредбе, престала је да важи претходна Уредба о начину извршавања мjера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19 (,,Службени гласник Републике Српске“, број 120/21 и 3/22).

Новом Уредбом, између осталог, прописана је обавеза ношења заштитне маске, на начин да покрива нос и уста, за запослене, пацијенте, кориснике услуга и посјетиоце у здравственим установама, те за запослене и посјетиоце у домовима за старија лица и другим установама социјалне заштите за смјештај корисника, док на осталим мјестима ношење маске није обавезујуће.

  • 15.3.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD