Одржана презентација у оквиру Пројекта општинског околишног управљања МЕG2

Одржана презентација у оквиру Пројекта општинског околишног управљања МЕG2

Представници Развојног програма Ујединјених нација (UNDP) у Босни и Херцеговини, а у оквиру Пројекта општинског околишног управљања МЕG2, представили су резултате независне процјене учинка у оквиру Система за управљање резултатима ( Performance Management System – PMS).
 
Процјена учинка је проведена у Мркоњић Граду у протеклих неколико мјесеци на основу 99 индикатора за мјерење напретка рада локалних управа у БиХ. Резултати су представљени начелнику општине, начелницима одјељења у општинској управи, те одборницима у Скупштини општине Мркоњић Град.
 
Приказани резултати пружају јасан увид у тренутно стање цјелокупног рада локалне управе, као и основу за израду индивидуалних акционих планова којима ће се дефинисати и техничка подршка коју ће МЕG2 пројекат пружати партнерским општинама и градовима.
 
Поред тога извршена је и презентација нацрта Методологије за додјелу финансијске подршке темељене на резултатима.
Такође, разговарало се о текућим и активностима на МЕGГ2 пројекту које слиједе у наредном периоду.
 
МЕGГ2 се тренутно имплементира у 31 јединици локалне самоуправе, а заједнички га финансирају Амбасада Швајцарске у Босни и Херцеговини, Амбасада Шведске и Амбасада Републике Чешке у Босни и Херцеговини, док пројекат проводи UNDP у БиХ.

  • 16.3.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD