ОПШТИНА ЋЕ НАБАВИТИ ШТАНДОВЕ ПОТРЕБНЕ ЗА САЈМОВЕ

ОПШТИНА ЋЕ НАБАВИТИ ШТАНДОВЕ ПОТРЕБНЕ ЗА САЈМОВЕ

Општина Мркоњић Град ће реализовати пројекат "Пијаца за 21. вијек - Покретна еко-тржница са продајом искључиво локалних пољопривредних и занатских производа", за који су средства у износу од 66.000 КМ обезбиједили ЕУ и општина.
 
Кроз пројекат ће бити набављено 60 штандова, двије расхладне витрине, тепих за спортску дворану, креираће се и интернет страница за пласирање и промоцију локалних производа, као и видео и фото-материјал о локалним произвођачима.
 
Овај пројекат имплементирају УНДП и Чешка развојна агенција у оквиру пројекта "Подршка ЕУ конкурентности пољопривреде и руралном развоју у БиХ".
 
Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да
је пројекат значајан за локалну заједницу јер се ради о набавци неопходног материјала и инвентара за потребе сајмова који се овдје одржавају.
 
"Опрема је мултифункционална, набавићемо 60 штандова који ће бити нашим корисницима потпуно бесплатна на кориштење током читаве године и опремићемо нашу дворану да можемо одржавати Аранђеловдански вашар на једном мјесту", објаснио је Вођевић.
 
Предсједник Удружења пчелара "Матичњак" из Мркоњић Града Синиша Кежић каже да су до сада за све манифестације и сајмове штандове морали набављати из Требиња и Бањалуке, тако да постоји потреба да имају своје.
 
"Надам се да ћемо као удружење користити штандове и да ће ове године бити меда тако да ћемо имати шта да покажемо и да продамо", истакао је Кежић.

 

  • 28.3.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD