Креће израда главног пројекта изградње пута Баљвине-Брегови

Креће израда главног пројекта изградње пута Баљвине-Брегови

Меморандум о сарадњи, односно о заједничким интересима у области путне инфраструктуре потписали су данас начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић и начелник општине Кнежево Горан Боројевић.
Предмет Меморандума је реализација израде главног пројекта изградње дионице пута Баљвине-Брегови, односно потписом овог меморандума потписници су изразили спремност да ојачају међусобну сарадњу у области путне инфраструктуре, заједничким финансирањем израде пројектне документације за изградњу дионице некатегорисног шумског пута, на релацији Баљвине-Брегови у дужини око 6 километара.
Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић истакао је значај ове путне комуникације за обе општине, а посебно за становништво села Баљвине и Брегови.
„Надам се да ће убрзо доћи и до реализације овог пројекта, јер ова путна комуникација ће да отвори и нове пословне могућности за све оне које се баве дрвопрерадом“, навео је Вођевић.
Горан Боројевић, начелник општине Кнежево, рекао је да ће општине Кнежево и Мркоњић Град финансирати израду пројектне документације у износу од по 50%.
„Општина Кнежево није у могућности да сама финансира изградњу пута, тако да ћемо средства тражити и од виших нивоа власти“, истакао је Боројевић.

 

  • 14.4.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD