Општина Мркоњић Град суфинансира осам пројеката младих људи

Омладинска банка Мркоњић Град и Фондација за развој заједнице ''Мозаик'' финансираће са 10.500 марака осам пројеката за младе у нашој општини. Тим поводом организовано је потписивање Уговора представника Фондације ''Мозаик''и општине Mркоњић Град са представницима неформалних група и уручивање чекова.

Средства за реализацију овог програма обезбијеђена су из Балканског фонда за демократију и средствима из буџета општине Мркоњић Град. Такође и млади из локалних заједница треба да обезбиједе 50 одсто средстава за реализацију пројеката.

За појекат ''Луткарска радионица'' одобрено је 2.000 марака, а исто толико одобрено је и за пројекат ''Стоп нежељеној трудноћи''. За уређење игралишта у Мајдану биће издвојено 1.730 марака, концерт етно групе ''Жар'' 1.180 марака. За пројекат ''Реци ''НЕ'' пороцима''  биће издвојено 1.050 марака, уређење игралишта на Котору 947 марака. Пројекат ''Такмичење за најбољи неaфирмисани бенд у региону'' биће финансиран са 850 марака, док је за пројекат ''Заплешимо заједно''одобрено 720 марака.

Пројекат Омладинске банке  у нашој општини постоји већ пет година и до сада је реализовано 44 пројеката, укупне вриједности 95.000 марака. Посебан значај овог пројекта је што су  средствана намијењена младим људима, а који нису чланови неког од удружења, рекла је Јелена Јаковљевић, члан кредитног одбора Омладинске банке. Додајући да Омладинска банке остаје и даље присутна на подручју наше општине, тачније потписан је уговор којим се гарантује присутност овог пројеката у нашој општини још двије године.

Потписивању уговора присуствовала је и начелница општине Дивна Аничић, која је реклка да је успјех Омладинскње банке Мркоњић Град резултат заједничког рада фондације ''Мозаик'', општине Мркоњић Град, Кредитног одбора Банке, и прије свега активног учешћа великог броја младих људи. ''Већина ових опројеката има  дугорочни карактер, што значи да је Омладинска банке неко ко подржава врло конкретне пројекте од којих има корист велики број младих људи и ја сам сигурана да ћете успјешно да реализујете своје пројекте до краја, као што је то био случај са пројектима из претходних година'', рекла је Аничићева.

Програм менаџер фондације ''Мозаик'' Армела Рамић  рекла је да ће одобрени пројекти бити реализовани  до 15 јуна до 31. октобра. Истичући да је основни циљ пројекта Омладинске банке развијање пертнерских односа са општинама кроз активирање локалних ресурса.

  • 15.6.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD