АКЦИЈА ПРОЉЕЋНОГ УРЕЂЕЊА ГРАДА

АКЦИЈА ПРОЉЕЋНОГ УРЕЂЕЊА ГРАДА

У Мркоњић Граду данас је организована еколошка акција прољећног уређења града у оквиру које су очишћене улице, тротоари и тргови, игралишта, паркови и зелене површине.
 
У акцији учествују ученици основних и средњих школа, дјеца из вртића "Миља Ђукановић", радници Комуналног предузећа "Парк", Планинарско-еколошко друштво "Видик", радници општинске управе и остали грађани.
 
Предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Стевица Еремија рекао је да је ово традиционална акција коју организују сваке године у априлу у сарадњи са Комуналним предузећем.
"Одазвали су се и ученици, очекујемо око 400 учесника. Ту смо да очистимо дијелове града, зелене површине и тргове", навео је Еремија.
 
Живко Војводић из Планинарско-еколошког друштва "Видик" наглашава да на овај начин дају примјер младима да наставе њиховим стопама да чисте и уређују своју околину.
 
Ученик првог разреда Машинске школе Урош Рољић каже да му је драго што је са другарима дио ове лијепе приче која треба да пробуди еколошку свијест, те да се нада да ће у будућности сви више водити рачуна о чистоћи своје околине.

  • 19.4.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD