Обавјештење о радном времену за првомајске празнике

Обавјештење о радном времену за првомајске празнике

У складу са Законом о празницима Републике Српске („Сл.Гласник РС“ бр.43/07) нерадни дани поводом републичких празника: Међународног празника рада и Дана побједе над фашизмом су:
• 01 и 02.05.2022.године (недјеља и понедјељак) и
• 09.05.2022.године (понедјељак)
У данe празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.
Начелник општине Мркоњић Град донио је Закључак о утврђивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју општине Мркоњић Град, број 01-018-1/22, према којем:
На Међународни празник рада, недјеља 01. маја 2022. године на подручју општине Мркоњић Град у времену од 07,00 до 12,00 часова могу да раде сва правна лица и предузетници који обављају трговинску , занатску и услужну дјелатност.
Други дан Републичког празника (понедјељак) 02. маја 2022. године на подручју општине Мркоњић Град у времену од 07,00 до 15,00 часова могу да раде сва правна лица и предузетници који обављају трговинску , занатску и услужну дјелатност.
На дан Републичког празника- Дан побједе над фашизмом 09.маја 2022. године, понедјељак на подручју општине Мркоњић Град у времену од 07,00 до 15,00 часова могу да раде :
- трговински објекти правних лица и предузетника у којима се обавља трговина на мало прехрамбеним и непрехрамбеним производима ( дјелатност продавница мјешовите робе) ,
- продајни објекти који се баве трговином на мало месом и производа од меса -категорије месница,
- трговине на мало цвијећем
Овај Закључак донесен је на захтјев власника трговачких радњи и осталих услужних дјелатности који су изразили потребу за радом због задовољења повећаних потреба грађана у вријеме предстојећих празника.

 

  • 27.4.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD