ПРОИЗВОЂАЧИ МЛИЈЕКА ДОБИЛИ ЛАКТОФРИЗЕ

ПРОИЗВОЂАЧИ МЛИЈЕКА ДОБИЛИ ЛАКТОФРИЗЕ

Начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија потписао је са пољопривредним произвођачима уговоре од додјели лактофриза на кориштење. Шест лактофриза вриједности 25 хиљада марака обезбиједила је Општина Мркоњић Град у сарадњи са Министарством пољоприврде, како би помогла пољопривредне произвођаче и подстакла развој руралних подручја.

Данас смо потписали веома корисне уговоре на обострано задовољство и вас и нас и надам се да ће ови лактофризи донијети корист прије свега вама и вашим породицама, а самим тим и општини - рекао је Зоран Тегелтија начелник мркоњићке општине. Додајући да је ово само један од пројеката који општина  покушава да направи са произвођачима млијека, јер сад слиједи пројекат набавке канти за млијеко и свега што је потребно како би млијеко које буду доносили други  произвођачи до лактофриза било што квалитетније запримљено и како би се процес завшио на одговарајући  начин.

Остоја Голубовић из села Магаљдол, један од потписника уговора рекао је да је набавка лактофриза од изузетног значаја за људе који живе у Мгаљдолу, гдје ће око 30 домаћинстава испоручивати млијеко, а и сада кад имају начин како да испоручују млијеко доћи ће и до повећања сточног фонда.

Откуп млијека на подручју општине Мркоњић Град врше двије мљекаре ''Млијекопродукт'' из Козарске Дубице'' и ''Мегле'' из Бихаћа.

Општина Мркоњић Град да би помогла пољопривредне произвођаче расписала је Јавни позив за додјелу кредитних средстава.  Директор Агенције за привредни развој Томислав Тодоровић рекао је да је ово четврта година како се врши кредитирање пољопривредних произвођача на подручју општине, а да је ове године заједно са комерцијалним банкама које су задужене за имплементацију кредитних средстава обезбијеђен  кредитни фонд у износу од 900 хиљада марака, са каматном стопом од 3,5 одсто, што је било пресудно да велики број пољопривредних произвођача поднесе захтјеве за додјлу кредита.

  • 1.4.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD