Потписан уговор и промоција одабраних корисника подршке инвестицијама за унапређење и развој

Потписан уговор и промоција одабраних корисника подршке инвестицијама за унапређење и развој

 Данас је у Сарајеву одржана церемонија потписивања уговора и промоција одабраних корисника подршке инвестицијама за унапређење и развој руралне/локалне тржишне инфраструктуре у оквиру пројекта ЕУ4АГРИ.

ЕУ4АГРИ је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20.25 милиона еура чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини. Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ и Чешка развојна агенција (ЦзДА).
Церемонији потписивања Уговора су присуствовали Амбасадор Јохан Сатлер, шеф Делегације ЕУ и специјални представник ЕУ у Босни и Херцеговини, те резидентна представница, Стелиана Недера, Развојног програма Уједињених нација „УНДП” у БиХ
Уговор је је потписан између резидентне представнице Стелиане Недера Развојног програма Уједињених нација „УНДП” у Босни и Херцеговини (БиХ) и Начелника општине Мркоњић Град о провођењу Пројекта "Пијаца за 21. вијек - Покретна еко тржница са продајом искључиво локалних пољопривредних и занатских производа“.
Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић истакао је важност овог пројекта за нашу општину, а посебно за пољопривредне произвођаче који ће по први пут добити монтажно-демонтажне штандове на којима ће моћи презентовати и продавати своје производе.
"Пројекат ће додатно унаприједити продају локалних производа, тако што ће се израдити интернет страница, на којој ћемо промовисати наше пољопривредне произвођаче, те провести низ едукација везаних за примјену високих стандарда за хигијену, сигурност хране, селективно збрињавање отпада и примјену процедура за спречавање ширења КОВИД-а", навео је Вођевић.
"Желим још напоменути да ћемо штандове корисити приликом релизације свих наших манифестација које се организују на подручју општине Мркоњић Град, а на коме поред наших локалних произвођача, своје производе излажу и произвођачи из читаве регије", закључио је Вођевић приликом обрађања.

 

  • 12.5.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD