Реализовани пројекти Омладинске банке Мркоњић Град „Учење кроз игру„ и „Уљепшајмо ентеријер“

Реализовани пројекти Омладинске банке Мркоњић Град „Учење кроз игру„ и „Уљепшајмо ентеријер“

            У склопу  пројекта Омладинска банка Мркоњић Град  2022. године реализована су  2 пројекта  „Учење кроз игру“ и „Уљепшајмо ентеријер“. Oба пројекта су реализовали млади родитељи и васпитачи заједно са дјецом  из ЈУ Дјечији вртић „Миља Ђукановић“ Мркоњић Град.

 Пројекат  „Учење кроз игру“  намијењен је  је малишанима  који су корисници  ЈУ Дјечији вртић „Миља Ђукановић“.  Пројекат је реалзован  у циљу  организовања већег  броја радионица  како би дјеца уз помоћ  набављених  дрвених  играчака ( дрвене коцке, дидактички прстенови, пино слагалице, едукативне слагалице и друго....)  лакше учила кроз игру и на тај начин побољшали своју концентрацију,  говорне и когнитивне способности, обогатили ријечник и мишљење и како би били подстицани на дијељење и дружење у групи. 

„Набавком  дрвених играчака обогатили смо нашу  предшколску установу и ове играчке ће бити једнако распоређене и на остале вртиће у Бјелајцу и Подрашници, гдје ћемо такође организовати радионице са родитељима, васпитачима и нашом дјецом“, истакли су представници ове групе пројекта.  Укупна  вриједност  пројеката износи 2.250,00КМ. Општина Мркоњић Град  и Фондација Мозаик су овај пројекат  подржали у износу од 1.500,00КМ, а остатак  средстава је допринос заједнице.

Пројекат „Уљепшајмо ентеријер“ реализован је  у ЈУ Дјечији вртић „Миља Ђукановић“ у Подрашници. Овим пројектом је ријешен  проблем дотрајалог  и похабаног намјештаја вртићке групе, те је за дјецу омогућен  љепши и пријатнији боравак набавком 5 столова и 20 столица. У вртићу ће се организовати  тематске радионице за дјецу и родитеље.  

Васпитачи и особље вртића у Подрашници исказују велику захвалност свима који су се заложили за рализацију овог  пројекта који је итекако значајан за све а посебно за дјецу.

Укупна  вриједност  пројеката износи 2.250,00КМ. Општина Мркоњић Град  и Фондација Мозаик су овај пројекат  подржали у износу од 1.500,00КМ, а остатак  од 750,00  је допринос заједнице.

 

 

  • 29.7.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD