ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ УРБАНИСТИЧКОГ ПЛАНА ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД ЗА ПЕРИОД 2018-2038. ГОДИНА

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ УРБАНИСТИЧКОГ ПЛАНА ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД ЗА ПЕРИОД 2018-2038. ГОДИНА

Данас је у скупштинској сали зграде општине Мркоњић Град одржана јавна расправа о Нацрту урбанистичког плана општине Мркоњић Град за плански период 2018-2038. година, након проведеног поновног јавног увида, који је трајао 8 дана, у периоду од 29.7.-05.08.2022. године. Нацрт плана је био изложен у улазном холу зграде општине, те просторијама носиоца израде плана „УРБИС-ЦЕНТРА“ д.о.о. Бања Лука.

Један од разлога за одржавање поновног јавног увида и јавне расправе је тај што је након утврђивања Приједлога плана дошло до иницијативе од стране мјештана насељеног мјеста Брдо  да се одреди локација за ново мјесно гробље. По важећем регулационом плану на  предложеној локацији за гробље је дефинисана стамбена намјена . Други разлог за одржавање поновног јавног увида и јавне расправе је тај што се појавила иницијатива од стране КП „Парк“ а.д. да се дио парцеле за сточну пијацу одреди као паркинг простор за теретна возила. Сточна пијаца и даље остаје основна намјена ове локације, само се даје могућност да се кроз други плански документ евентуално дефинише зона за паркинг теретних возила.

Јавној расправи су присуствовали представници носиоца израде плана „УРБИС-ЦЕНТАР“ д.о.о. Бања Лука, носиоца припреме плана- одјељења за просторно планирање и комуналне послове, представници стручних организација, те заинтересована лица. Јавни позив за расправу је био постављен и на два мјеста у насељеном мјесту Брдо.

 

  • 23.8.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD