ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА "ПУТНИЦИ КРОЗ ВРИЈЕМЕ И ЊИХОВИ ТРАГОВИ"

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА "ПУТНИЦИ КРОЗ ВРИЈЕМЕ И ЊИХОВИ ТРАГОВИ"

У Мркоњић Граду отворена је изложба фотографија "Путници кроз вријеме и њихови трагови", на којој су представљени аутори завичајног фонда мркоњићке Народне библиотеке.

Аутор изложбе, библиотекар Биљана Ћелић рекла је да се на паноима налазе 34 писца, међу којима има и академика, доктора наука, доктора медицине, просвјетних радника, обичних грађана.

"Они су дали свој допринос, оставили трага у времену нашег града и писане трагове у нашој библиотеци, неки од њих су живи, а неки су, нажалост, напустили овај свијет", навела је Ћелићева.

Она је додала да су овој изложби претходила њена два научно-стручна рада, након којих је дошла на идеју да уради фотографије завичајних књижевника и представи их граду, а првенствено дјеци, ученицима.

Публициста Слободан Ћоћкало, чија се фотографија нашла у оквиру ове изложбе, рекао је да многи нису ни знали колико овдје има људи који су се бавили писањем, а који су за окосницу књижевног и публицистичког стваралаштва имали тему и мотиве из мркоњићког краја.

Пјесникиња Емира Велић истакла је да је ово посебна изложба духа, изложба људи који су на неки начин показали своје родољубље.

Изложба "Путници кроз вријеме и њихови трагови", која је отворена синоћ у Јавној установи Народна библиотека, биће постављена мјесец дана.

  • 31.8.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD