Начелник Вођевић присуствовао сједници Савеза општина и градова

Начелник Вођевић присуствовао сједници Савеза општина и градова

Начелници и градоначелници једногласно су на сједници Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске подржали  Приједлог Закона о измјенама и допунама Закона о легализацији бесправно изграђених објеката.

 

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић навела је да је битно  напоменути да ово није класична легализација, већ да она подразумијева достављање свих докумената и легалност свих објеката који су изграђени до 31. децембра 2013. године.

Додала је да су  постојећи објекти који су изграђени до 1991. године су легални и не мора се подносити легалност објеката.

"Сви објекти су значи легални. Иницирала сам на Влади и Закон о пољопривредном земљишту, како би се пољопривредно земљиште претварало у грађевинско. По нашим евиденцијама има између 80.000 и 90.000 нелегалних објеката у РС", казала је Голићева. Љубиша Ћосић, предсједник Саве општина и градова Републике Српске и градоначелник Источног Сарајева, навео је да су измјене овог закона веома корисне и добре за све грађане Српске.

"Оно што бих поменуо је да у измјене закона не улазе објекти који већи од 400 метара квадратних. Подијелићемо одговорност за мање приходе локалних заједница заједноса министарством како би било бесплатно за све грађане. Такође, подржавам и будући Закон о претварању пољопривредног у грађевинско земљиште  Ово ће свакој локалној заједници донијети добро", нагласио је Ћосић.

 

  • 9.9.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD