ПРОМОВИСАН ПРИЈЕДЛОГ ЗАКОНА О МАЈЦИ

ПРОМОВИСАН ПРИЈЕДЛОГ ЗАКОНА О МАЈЦИ

 
У Мркоњић Граду данас је организована презентација пронаталитетних мјера Владе Републике Српске и приједлога закона о мајци.
 
 
Предсједник Удружења родитеља са четворо и више дјеце Републике Српске "Четири плус" Миладин Готовац рекао је новинарима да је њихов основни циљ промоција породице у свим сегментима.
 
 
"Постоји једна мјера, закон о мајци о којој смо већ увелико упознали све извршне власти у Републици Српској, почевши од начелника локалних заједница, ресорног министарства, Владе, до предсједника Републике. Сигуран сам да ће се закон о мајци врло брзо наћи у Народној скупштини Републике Српске", истакао је Готовац.
 
 
Потпредсједник Удружења родитеља са четворо и више дјеце Републике Српске "Четири плус" и креатор закона о мајци Дејан Тодоровић рекао је да је на овом закону радило 50 људи и да је то документ који обухвата и може да ријеши питање наталитета, просперитета и будућности Српске.
 
 
Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић каже да су ове године из буџета издвојили око 500.000 КМ за пронаталитетне мјере и да су за то да закон о мајци што прије буде донесен јер је то један од кључних закона.
 
 
"Обезбиједили смо бесплатан превоз за све наше ученике, редовно исплаћујмо стипендије, финансирамо разне пројекте и слично", навео је Вођевић.
 
Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце "МГ радост" из Мркоњић Града Миљка Антић наглашава да је важно да промовишу мјере популационе политике и да се доносе системска рјешења.

 

  • 14.9.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD