ВЕЧЕ ХУМОРА И САТИРЕ

ВЕЧЕ ХУМОРА И САТИРЕ

Поводом првог априла дана шале и збиље Клуб умјетничких душа расписао је седми по реду позивни конкурс на тему ''РЕФЕРЕНД(УМ):-ПИТАЊЕ ЈЕ САД?''. На конкурс се јавило више аутора из цијеле Републике Српске.

Награду за златни афоризам добили су Слободан Јанковић из Бања Луке за афоризам ''Референдум би 100% успио да нисмо заборавили које је било референдумско питање'', Мирослав В.Чавић из Мркоњић Града за афоризам ''Важно је држати језик за зубима док још имаш зубе'', Живко Вујић из Мркоњић Града за афоризам ''Сваки нови референдум је ново (в)је(ж)балиште гласача'' и Милад Обреновић из Рогатице за афоризам ''Лако бисмо ми искористили право на сапооредјељење, али чекамо да нам кажу како да се опредијеломо''.

Према одлуци жирија награду за најбољи акростих добио је Радован Берић из Приједора док су награду за најбољи епиграм добили Мирослав В.Чавић и Радован Берић.

Награду за најбољу сатиричну пјесму добили су: Недељко Блажић из Брчког, Марија Рожић из Мркоњић Града, Мирослав В. Чавић из Мркоњић Града, Мићо Савановић, Узвил-Швајцарска и Радован Берић из Приједора.

По оцјени жирија најбоље сатиричне приче написали су: Мирослав В.Чавић, Војин Глигорић из Бања Луке, Зорана Мавија из Бања Луке и Сава Гуслов Мачета из Бања Луке.

Награђени су и аутори који су написали најизазовнији афоризме: Мирослав В.Чавић, Живко Вујић, Марија Рожић, Живко Ћуза, Мићо Савановић, Узвил-Швајцарска, Радован Берић и Милад Обреновић.

Покровитељ ове књижњвне манифестације је општина Мркоњић Град и ЈУ Културни Центар ''Патар Кочић.

  • 1.4.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD