Почела реконструкција Зборичког моста

У насељу Ријека у току је реконструкција Зборичког моста на Црној ријеци. ''Мост је саграђен прије педесетак година, знатно је оштећен и узак је за одвијање путничког саобраћаја, што ствара велике проблеме становницима градскух насеља Збориште и Ријека'', каже Дамир Сладојевић, начелник одјељења за изградњу града и управљање имовином.

Додајући да уколико све буде ишло предвиђеном динамиком радови ће бити завршени за два мјесеца и мост пуштен у саобраћај.

''Постојећи мост је употпуности срушен и сада је потребно градити нови и шири мост како би се саобраћај могао одвијати без застоја, јер је постојећи био изузетно узак, рекла  је руководилац радова предузећа ''Мркоњићпутеви''   Јела Милановић. Истичући да је за пјешаке направљен помоћни дрвени мост, којим је омогућена лакша и бржа путна комуникација овог дијела града са центром, а док се не заврше радови на изградњи моста.

Изградњу моста вриједну 211.000 марака, изводи предузеће ''Мркоњићпутеви'', а треба да буде завршена до краја августа. Седстава за реализацију овог пројекта обезбиједили су општина Мркоњић Град и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске.

 

  • 9.7.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD