Завршница пројекта „ШЕСТ ГРАДОВА ШЕСТ СПОРТСКИХ АВАНТУРА“ у Бањој Луци

Завршница пројекта „ШЕСТ ГРАДОВА ШЕСТ СПОРТСКИХ АВАНТУРА“ у Бањој Луци

Пројекат „ШЕСТ  ГРАДОВА –ШЕСТ  СПОРТСКИХ АВАНТУРА“  овај викенд је завршен  у Бањој Луци. 

Пројекат којим је обухваћено  6 градова и општина Теслић, Тузла, Мркоњић Град, Источно Сарајево , Нови Град и Бања Лука , са од око 120 дјеце  уз помоћ својих тренера и координатора овај викенд успјешно су завршили своје спортске авантуре у  Бањој Луци.

Дјеца која су учесници  пројекта  су  током читаве године  достојанствено  представљала своје градове и општине и постизала  значајне  резултате и награде.  Путујући  кроз  градове  имала  су прилику да упознају културно историјске  знаменитости  и природне љепоте свих   градова домаћина.

 Овај викенд  боравећи  у  Бањалуци учесници  су посјетили тврђаву Кастел, центар града, „Музеј спорта“ у дворани Борик,  те су присуствовали  Дербију 9. кола  Премијер лиге за  рукометаше  између Рукометног клуба „Борац“  М :ТЕЛ и  РК „ СЛОГА“  Добој , на којој  су били  гости утакмице.

Други дан, поред  трке за генерални пласман која је одржана у Бања Луци као граду домаћина организована је  и Улична  трка  у сарадњи са „ Бањалучком тркачком лигом“ поводом  „Свјетског дана  против  дијабетеса“ , на којој су учствовала  и  свој допринос  дала  и  дјеца из Мркоњић Града.

Поред тога у сваком граду су  организоване и спортске игре без граница (са разним изазовима)  на којим су се  дјеца успјела добро представити.

 

Овом приликом Општина Мркоњић Град се посебно захваљује  дјеци учесницима пројекта –екипи из Мркоњић Града, те  велику захвалност за сарадњу упућујемо родитељима,  директорима  основних  и средњих школа, Удружењу „Срце Пегаза“  и Школи спорта „ЗВЈЕЗДИЦА“ Бања Лука који су осмислили овај пројекат,  координаторима, као и свим пријатељима  из других градова на незаборавном дружењу и постигнутом пријатељству и  спортским резултатима које су дјеца освајала кроз градове .  

 

 

  • 17.11.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD