Министар за избјеглице и расељена лица у радној посјети Мркоњић Граду

Министар за избјеглице и расељена лица у радној посјети Мркоњић Граду

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш боравио је у радној посјети у општини Мркоњић Град. Са начелницом општине Дивном Аничић разговарао је о реализованим пројектима који се тичу избјегличке и повратничке популације, те су за ову годину најавили обнову стамбених јединица за три породице и обнову пута у насељу Мајдан

''За обнову и реконструкцију стамбених јединица у 2012. години предвиђено је 70.000 КМ и одређене процедуре су већ проведене. Начелница је предложила и ми смо се сложили да заједнички учествујемо у обнови пута у насељу Мајдан'', рекао је Чордаш. Истичући да је на данашњем састанку указано и на проблем интерно расељених лица који су са подручја општине Мркоњић Град, а живе у алтернатином смјештају за које су предвиђена средства из ОПЕК-а и ЦЕБ пројекта чија реализација чека формирање комисије на нивоу БиХ која ће одлучивати о расподјели средстава за ове пројекте.

Начелница општине  Дивна Аничић истакла је да је изузетно задовољна сарадњом са Министарством за избјеглице и расељена лица Републике Српске, истичући да су прошле године стамбено збринуте четири породице и да је обновљен пут у насељу Ранково. Додајући да су ранијих година за повратничку и избјегличку популацију издвајана пуно већа средства.

„Ове године је у току пројекат изградње двије куће по систему  кључ у руке и једна донација грађевинског материјала тако да ћемо збринути три породице, а договорили смо да реконструишемо пут у насељу Мајдан гдје имамо доста повратника Хрвата“, истакла је Аничићева.

На подручју општине Мркоњић Град прошле године Министарство за избјеглице и расељена лица издвојило 113.000 КМ, од чега за одрживи повратак 57.000, за обнову вјерских објеката 10.000, а за обнову и реконструкцију 46.000 КМ.

  • 13.7.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD