У Подрашници у току изградња етно-куће

У Подрашници у току изградња етно-куће

У мјесној заједници Подрашница удаљеној дванаест километара од Мркоњић Града, у току су завршни радови на изградњи ено-куће. Вриједност пројекта је 20 хиљада марака, а средстава су обезбиједили Министарство трговине и туризма Републике Српске и општина Мркоњић Град.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић посјетила је Подрашницу и обишла радове који су у завршној фази.

‘’Опредијелили смо се за Подрашницу јер је ту Удружење жена које је веома активно, јер је  близу излетиште Зеленковца и наравно Балкана, што значи да је ово идеално је мјесто за развоја туризма. Ми ћемо покушати у наредном периоду да направимо списак сеоских домаћинстава која су спремна за сеоски туризам и настојаћемо да им помогнемо да опреме своје домове како би могли да прихвате туристе, рекла је Аничићева. Истичући да ће етно-кућа бити мјесто гдје ће невладине организације и удружења са подручја општине моћи да изложе своје производе, а биће и једна стална поставка како сувенира, тако и свих других производа по којима је овај крај познат.

Сви они пролазници који буду пролазили овим магистралним путем  моћи ће да сврате, да  поједу, или да  купе здраву домаћу  храну која се још увијек производи на овом подручју.

  • 25.7.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD