Објављен јавни позив за бањско лијечење борачких категорија у 2023. години

Објављен јавни позив за бањско лијечење борачких категорија у 2023. години

Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске објавило је Јавни позив за подношење захтјева ради упућивања 750 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе.

Овај позив се упућује ратним војним инвалидима од прве до десете категорије и члановима породица погинулих бораца којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравак у складу са Пројектом бањске рехабилитације.

Пријаве, односно писмени захтјеви се подносе надлежном општинском органу за борачко-инвалидску заштиту (Шалтер сала општине, шалтер бр.2), а уз захтјев је потребно приложити сљедеће доказе:

-рјешење надлежног органа о статусу РВИ или члана ППБ, уз услов да је активни корисник,

јешење надлежног органа о категоризацији борца,

алаз и препорука надлежне здравствене установе о неопходности бањске Рехабилитације не старији од шест мјесеци од дана подношења захтјева.

Непотпуне и неблаговремене захтјеве неће се разматрати и као такве ће одбацити.

Право на бањску рехабилитацију у 2023. години немају лица која су то право користила по Пројекту бањске рехабилитације министарства у протекле три године године као и РВИ-ампутирци и параплегичари који су бањску рехабилитацију користили путем Фонда здравственог осигурања Републике Српске у истом периоду, у складу са Правилником Фонда.

Реализација пројекта бањске рехабилитације трајаће до 31. октобра текуће године, а појединачан боравак корисника у бањско-климатским установама трајаће 10 дана.

Рок за достављање писменог захтјева је 15 дана од дана објављивања у дневним новинама „ГЛАС СРПСКЕ“ /објављено 27.03.2023.године /, или од дана објављивања на огласној табли општине Мркоњић Град /објављено 28.03.2023.године/.


Са подручја општине Мркоњић Град у бањско-климатске здравствене установе биће упућено 13 лица.

Комплетан јавни позив можете погледати овдје.

 

  • 28.3.2023. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD