Почиње израда нове Стратегије развоја општине Мркоњић Град

Почиње израда нове Стратегије развоја општине Мркоњић Град

Данас је у скупштинској сали одржан први састанак Општинског развојног тима за израду Стратегије развоја општине Мркоњић Град за период 2024-2030. година.

Општински развојни тим именован је Рјешењем начелника општине, а чине га представници општинске управе, других јавних установа и предузећа, те представници приватног и цивилног друштва.

 Састанку је присуствовао начелник општине Драган Вођрвић, као и консултант на изради Стратегије, Томислав Тодоровић.

„У наредном периоду сви заједно ћемо радити на кључном документу, који је основ за све пројекте, развој, визију и циљеве нaше општине у наредних седам година“, истакао је Вођевић.

Општински развојни тим као оперативно и координационо тијело задужено је за вођење партиципаторног процеса израде интегрисане Стратегије развоја општине Мркоњић Град, засноване на начелима одрживог развоја и социјалне укључености, и сходно регулаторном и методолошком оквиру за планирање развоја у Републици Српској.

На састанку су презентоване активности у процесу израде Стратегије развоја у складу са методологијом дефинисаном Законом о стратешком планирању и управљању развојем у Републици Српској.

Присутни су били слободни дискутовати, дајући властите сугестије и конструктивне приједлоге који се односе на области у којима раде како би се Стратегија што квалитетније припремила.

Очекује се да ће Стратегије развоја општине Мркоњић Град за период 2024-2030. година бити завршена до краја године.

 

  • 30.3.2023. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD