Хаџиманов спустио завјесу на фестивал

Концерт Васила Хаџиманова био је шлаг на фестивалској торти на Зеленковцу код Мркоњић Града, гдје је од суботе уживало више од 1.500 љубитеља џеза и добре забаве из цијелог свијета

Хаџиманов је на бини "Џона Ленона" у недјељу навече спустио завјесу на фестивал, почастивши публику новим пјесмама. Био је то концерт "чаробњака" џеза на нашим просторима, који је, иако је прије десетак дана стигао из Америке, прихватио позив организатора да наступи у Еколошко-туристичком центру "Зеленковац".

- Ово је мој четврти наступ на Зеленковцу и радо ћу доћи поново, јер ме за ово мјесто вежу лијепе успомене. Зеленковац је посебна оаза и одржавање џез фестивала у овој идили је нешто посебно - рекао је Хаџиманов и додао да је на Зеленковцу наступио први пут 1999. године.

- Није ме било неких пет, шест година, али на срећу сам опет овдје, међу добрим људима и пријатељима, који воле џез. Због тога сам овој публици ексклузивно извео и дио мог новог материјала. Ријеч је о пјесмама са новог албума, који смо снимили у Мостару, а помагао нам је и Морхан Масло Орхан, којег смо упознали на Зеленковцу - рекао је Хаџиманов.

Да џез има мноштво присталица показало је око 1.500 љубитеља ове музике, који су пристигли из Канаде, Русије, Француске до Новог Зеланда... Свима њима је заједничко да воле џез и добру забаву, а колико музика зближује, говори и то да се на Зеленковцу упознала група Новозеланђана Доминика Панзер, Адам Смит, Стивен Тајсон и Хамиш Лов.

- Сви смо из Новог Зеланда, али из различитих дијелова земље и нисмо се познавали. Срели смо се на Зеленковцу, гдје смо дошли због џеза и доброг провода. Посебан је доживљај био концерт Васила Хаџиманова, чији рад пратим од раније - рекла је на српском језику Доминика Панзер.

Организатор фестивала Боро Јанковић није крио задовољство успјехом манифестације и посјетом, која је премашила сва очекивања.

- За два дана фестивала Зеленковац је био мјесто добрих људи, музике и доброг провода - рекао је Јанковић.

Инфраструктура

Предсједник мркоњићке Скупштине општине и Организационог одбора Миленко Милекић је истакао да је главни проблем Зеленковца неријешена инфраструктура.

- Локална заједница треба што прије да ријеши питање асфалтирања прилазног пута Зеленковцу, паркинг мјеста и изградњу нове електромреже, која је у катастрофалном стању - рекао је Милекић.

Слободан Дакић ("Глас Српске", www.glassrpske.com)

 

  • 31.7.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD