За подстицај развоја привреде 87.672 маркe

За подстицај развоја привреде 87.672 маркe

Начелница општине Мркоњичћ Град Дивна Аничић и представници шест предузећа потписали су уговоре о додјели подстицајних средстава из Програма за подстицај развоја малих и средњих предузећа и предузетника. За ове намјене општина Мркоњић Град издвојила је 87.672 КМ.

За запошљавање 16 радника предузећима ''Зид-арт''  и ''Бис Астра'', те самосталној угоститељској радњи ''Русија'' одобрено је 80.000 марака.

За самозапошљавање је одобрен један захтјев, Милана Ђаковић ће добити 5.000, док је за суфинансирање припреме и сертификације увођења стандарда контрло за дрвопрерађиваче  одобрено  је 2.672 марке и то дрвопрерађивачима ДОО ''Звијезда'' и ДОО ''Дрводекс''

Општина Мркоњић Град већ седам година успјешно реализује Програм подстицаја, развоја и запошљавања нових радника. Ове године из буџета је планирано за ове намјене 380.000 марака.

''Ми смо од 2005. године до сада издвојила око два милиона марака бесповратних средстава за запошљавање 467 радника  када је у питању запошљавање и сапозапошљавање и мислим да је то велики успјех за нас'', рекла је начелница општине Дивна Аничић. Додајући да јој је посебно драго због дијела везаног за цертификацију за дрвопрерађиваче јер то је нешто без чега неће моћи у будућности озбиљно да се баве овим послом и да буду конкурентни.

 

 

  • 27.7.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD