Омладински камп Црвеног крста ‘’Магаљдол 2012’’

У организацији Црвеног крста Мркоњић Град, у селу Магaљдол удaљеном десетак километара од Мркоњић Града у објектима Основне школе, одржан је Омладински камп Црвеног крста ''Магаљдол 2012'', на којем је учествовало двадесетпеторо омладинаца из Требиња, Пала и Мркоњић Града.

Камп је био едукативног карактера и током трајања капма сви полазници похађали су  обуку из прве помоћи са реалистичким приказом повреда, те лидерство и писање пројеката.

''Изабрали смо ово село као мјесто које је веома мирно и у којем смо  имали све могуће услове за рад, а није изостала  ни великодошна  подршка мјештана која нам је  много значила'', рекао је секретар кампа Игор Којадиновић.

Николина Лекић, чланица подмлатка Црвеног крста Мркоњић Град каже да јој је најзанимљивији курс прве помоћи. ''Када је ријеч о првој помоћи најважније што смо научили је како збринути повријеђену особу прије доласка хитне помоћи, јер на тај начин можемо спасти нечији живот'', каже Николина. Додајући да су се на кампу лијепо дружили, учили и стекли нова пријатељства.

Реализацију кампа су помогли Министарство породице, омладине  и спорта Републике Српске и општина Мркоњић Град.

  • 7.8.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD