ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА РАЧОМ КРАГУЈЕВАЧКОМ

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА РАЧОМ КРАГУЈЕВАЧКОМ

Зоран Тегелтија начелник општине Мркоњић Град и Драгана Живановић, предсједница Скупштине општине Рача Крагујевачка потписали су Споразум о сарадњи ове двије општине

 

-Културном сарадњом која је резултирала потписивање овог споразума створене су нове претпоставке за унапређење и заједнички наступ према неким међународним институцијама, фондовима Европске уније. Сигуран сам да ће ћемо наћи простор за заједничку сарадњу и на неким другим пољима осим културе –рекао је Зоран Тегелтија.

Предсједница Скупштине општине Рача Драгана Живановић је истакла да јој велико задовољство што су потписали Споразум о међусобној сарадњи.

- Наше културно-умјетничко друштво годинама посјећује вашу општину као и ваше културно-умјетничко друштво које долази код нас, тако да смо ми хтјели да осим те културне сарадње, направимо и једну пословну сарадњу, односно сарадњу и на привредном плану, у области спорта, образовања, здравтва и сл.. Надам се да ћемо у наредном периоду направити неке заједничке пројекте према страним донаторима, за један заједнички наступ пред Европском унијом и пред неким њеним фондовима који су тренутно доступни и који ће нам бити доступни у наредном периоду- истакла је Драгана Живановић.

Први корак код  успостављања сарадње између општина је потписивање Споразума о сарадњи након чега се потписује Повеља о братимљењу. Договорено је да се Повеља о братимљењу потпише у Мркоњић Граду на Илиндан 2.августа , када је слава Општине.

  • 5.4.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD