Пријем за првачиће

Поводом почетка нове школске године, начелница општине Дивна Аничић, на свечаном пријему уприличеном у позоришној сали Дома културе, свим првачићима је честитала полазак у школу и пожељела срећане и успјешане школске дане.

''Свим ђацима и њиховим родитељима желим успјешан почетак школске године. У нашем граду ове године уписано је 18 ученика више него прошле године и  мислим да због те чињенице сви треба да будемо сретни и задовољни, јер то је оно што је будућност, јер залуд нам је да сређујемо школе ако нема дјеце'', рекла је Аничићева.

Испред Станице јавне безбједности Мркоњић Град првачиће је поздравио  командир саобраћајне полиције Горан Рољић који је упутио апел свим учесницима у саобраћају да обрате пажњу на ученике, посебно на првачиће. ''На најпрометнијим саобраћајницама у граду постављени транспаренти како би се скренула пажња возачима да је почела школска година, док ће у непосредној близини школа бити појачано присуство полицијских службеника како би се школарцима омогућио безбједан прелазак коловоза, а одржаће се и традиционална едукација дјеце како да безбједно учествују у саобраћају'', рекао је Рољић.

За првачиће је припремљен и забавни програм, па су тако могли  да уживају у представи ''Сњежана и седам патуљака'' Градског позоришта Мркоњић Град.

У школској 2012/2013 години на подручју општине Мркоњић Град, у четири основне школе у први разред уписана су 164 ђака првака, што је за 18 ђака више него у школској 2011/2012 години. У ОШ ''Иван Горан Ковачић'' уписано је 60 првачића, ОШ ''Патар Кочић'' 59, ОШ ''Вук Караџић'' у Бараћима 30 и ОШ ''Бранко Ћопић'' у Бјалајцу 15 првачића.

За све њих општина Мркоњић Град обезбиједила је и поклон пакетиће у којима се налазе сликовница ''Моја Република Српска'' и честитка начелника општине, док им је Крајина осигурање Бањалука обезбиједило свеске.

  • 3.9.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD