I МЕЂУНАРОДНА ДЈЕЧИЈА СМОТРА ИЗВОРНОГ ФОЛКЛОРА

I МЕЂУНАРОДНА ДЈЕЧИЈА СМОТРА ИЗВОРНОГ ФОЛКЛОРА

- ЈУ Културни Центар ''Патар Кочић'' у сарадњи са КУД-ом ''Петар I Карађорђрвић Мркоњић'' организовало је у позоришној сали Дома културе I Међународну дјечију смотру изворног фолклора ''Звуци Европе''.

Смотру је отворио начелник општине Зоран Тегелтија, који је рекао да је му је велика час што има прилику да отвори Прву међународну дјечију смотру фолклора, са жељом да најбољи побиједи.

Смотра је била за дјецу узраста до дванаест година, гдје је наступило око 300 фолклориста, који су имали задатак па покажу богато фолклорно стваралаштво свијих народа.

Прво мјесто припало је члановима Дјечијег фолклорног ансамбла  КУД-а ''Петар Први Карађорђевић Мркоњић'' из Мркоњић Града, за кореографију чобанске игре из Мркоњић Града. Друго мјесто освојили су чланови КУД-а  ''Просвјета''  из Теслића и треће чланови КУД-а ''Младост'' из Залужана.

Поред поменутих друштава на смотри су учествовали и чланови КУД-а ''Бранко Обрадовић'' из Мионице из Србије, чланови КУД-а ''Наша младост'' из Кључа из Федерације БиХ, ФА ''Бучим'' из Радовиша из Македоније и КУД ''Младост'' са Пала.

Посјетиоци су поред овог такмичарског дијела у коме су уживали у изузетним играма имали прилику гледати и игре које је извела  средња група КУД-а ''Петар Први Карађорђрвић Мркоњић'', али и слушати пјесме мркоњићких солисткиња Весне Малић и Наташе Ковач.

Побједницима ове дјечије смотре на крају су уручене и награде.

Покровитељ манифестације била је општина Мркоњић Град.

  • 5.4.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD