Начелница општине Мркоњић Град, Дивна Аничић, потписала меморандум о разумијевању за учешће општине Мркоњић Град у Пројекту интегрисаног локалног развоја (ILDP)

Начелница општине Мркоњић Град, Дивна Аничић, потписала меморандум о разумијевању за учешће општине Мркоњић Град у Пројекту интегрисаног локалног развоја (ILDP)

Општина Мркоњић Град изабрана је да заједно са још седам општина из Републике Српске (Бијељина, Лопаре, Лакташи, Власеница, Приједор и Невесиње) узме учешће у другој фази Пројекта интегрисаног локалног развоја ILDP-а који ће се проводити у цијелој БиХ.

Свечана церемонија потписивања Меморандума о разумијевању између Развојног програма Уједињених нација (UNDP) и 47 партнерских јединица локалне самоуправе у Босни и Херцеговини одржана је јуче, 19. септембра 2012.године у Сарајеву. Свечаној церемонији су присуствовали представници институција државног и ентитетског нивоа, начелници свих партнерских јединица локалне самоуправе, као и представници донаторских и међународних институција. Церемонија је означила почетак заједничке иницијативе за јачање локалне управе и представља допринос побољшању квалитета живота за локалне заједнице

Пројекат ILDP се проводи у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице, Федералним министарством правде и Министарством за локалну самоуправу РС, као и Савезима општина и градова. Пројекат се реализује захваљујући финансијској подршци Европске уније и Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Друга фаза Пројекта интегрираног локалног развоја (ILDP), која траје од 2012. до 2015. године, има за циљ даљу хармонизацију система стратешког планирања на локалном нивоу, као и инкорпорирање приоритета локалног нивоа у процес стратешког и финансијског планирања, те планирање јавних инвестиција с процесима планирања на ентитетском нивоу. Општина Мркоњић Град одабрана је за учешће у оквиру компоненте ''Подршка партиципараторном и интеграрном планирању и управљању локалним развојем и јачање развојних партнерстава''.

  • 20.9.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD