Потписани уговори из Програма за подстицај привредног развоја

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић и представници девет предузећа потписали су уговоре о додјели подстицајних средстава из Програма за подстицај развоја малих и средњих предузећа и предузетника. За ове намјене општина Мркоњић Град издвојила је 100.000 КМ.

За суфинансирање запошљавањa шест радника предузећима ''Липа'' и ''Јаги Комерц'' одобрено је 30.000 марака.

За самозапошљавање је одобрен један захтјев, Никола Тешановић ће добити 5.000 марака за оснивање фарме кока.

Такође су за три предузећа одобрена  средства за рефундацију зарада приправника. Тако су предузећу ''Нобилис'' одобрена средства за запошљавање два приправника, док ће по једног приправника запослити ''Агро МГ'', КП ''Парк'' и ''Фабрика вијака'' .

Учешће општине износи 60 одсто од укупног износа бруто плате приправника.

Предузеће ''Нобилис'' ће запослити два приправника уз помоћ општине.

''Фирму сам основао недавно и планирам да ширим посао као и да се бавим извозом дрвета на инострано тржиште и ова помоћ општине ће ми бити од велике користи'', рекао је Никола Томић директор ''Нобилиса''.

Начелница општине Дивна Аничић каже да је потписивањем ових уговора одобрено око 100.00 марака и биће запослено 10 нових радника и пет приправника. ''Свако радно мјесто је велики успјех и ја желим да се захвалим свим овим приватницима који раде на подручју општине Мркоњић Град, који користе наша подстицајна средства и који зспошљавају раднике'', истакла је Аничићева.

Начелница Дивна Аничић је потписала и уговор о одобравању кредитних средства за предузеће ДОО ''Агрославија'' у укупном износу од 50.000 КМ, по каматној стопи од 3,5 одсто, гдје Општина Мркоњић Град издваја депозитна средства.

Општина Мркоњић Град већ седам година успјешно реализује Програм подстицаја, развоја и запошљавања нових радника. Ове године из буџета је планирано за ове намјене 380.000 марака.    

  • 3.10.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD