ОТВАРАЊЕ ПОЗИРИШНЕ СЦЕНУ У МРКОЊИЋ ГРАДУ

ОТВАРАЊЕ ПОЗИРИШНЕ СЦЕНУ У МРКОЊИЋ ГРАДУ

Начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија састао се са директором Народног позоришта Републике Српске Радом Симовићем поводом отварања позоришне сцене у Мркоњић Граду. На састанку је договорено да се званично отварање позоришне сцене одржи у реновираној позоришној сали Дома културе 18. априла ове године и то са представом ''Госпођа министарка''.

 

- Позоришна сала реновирана је прије два мјесеца  и јако смо сретни што ће се позоришна сцена отворити представом  која је однијела највише награда и признања. Сматрамо да наша сала послије толико година као и позоришна публика нашег града заиста има право да отвори своју позоришну сцену са најбољом представом која се тренутно игра, а која је уједно и најнаграђиванија- рекао је Зоран Тегелтија. Договорен је и цијели репертоар мини представа које ће се одиграти у Мркоњић Граду, а које су из репертоара Народног позоришта Републике Српске. За 7. јун је најављена представа ''Мадам Сан Жен'', 21.октобар ''Ожалошћена породица'', 26.новембар ''Кокошка'' и 18. децембра представа ''Породичне приче''. Такође је договорено и извођење представа за дјецу ''Магареће године'', која ће се играти у септембру почетком нове школске године.

- Оно што је јако важно јесте помоћ Народног позоришта нашој аматерској позоришној сцени која ових дана треба да почне са радом и које осим сале  нема ни костима, ни режисера и свега осталог што је потребно за рад позоришта - истако је Тегелтија.

- Изузетно  ми је драго што је дошло до ове сарадње са општином Мркоњић Град и Културним центром ''Петар Кочић'', јер Мркоњић је прије рата био центар босанскохерцеговачког аматерског позоришног живота- рекао је Раде Симовић, директор Народног позоришта РС. Он је најавио почетком јуна мјесеца репризу позпришних представа са  ''Театар феста'', који се се игра у Бањалуци. Очекују се гостовање представа из ''Атељеа 212'' из Београда, Југословенског драмског позоришта, као и гостовање Словеначког народног казалишта.

 

Директор Културног центра ''Патар Кочић'' Слободан Ћоћкало најавио је да ће ових дана ће бити расписана позивна аудиција  за пријем чланова у Аматерско позориште, кроз три категорије , дјеца, омладина и одрасли.

  • 7.4.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD