Премијер Александар Џомбић у радној посјети општини Мркоњић Град

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић, заједно са министром финансија Зораном Тегелтијом, боравио је данас у радној посјети општини Мркоњић Град, гдје је разговарао са начелницом општине Дивном Аничић и општинским руководством.

Премијер Џомбић, посјетио је и новоформирану Творницу конфекције „Младост МГ“, а затим, заједно са начелницом општине Дивном Аничић, свечано отворио Зборички мост на Црној ријеци.

За изградњу моста  Влада Републике Српске издвојила је посредством ресорних министарстава  221.000КМ, а узвођач радова било је предузеће ‘’Мркоњић Путеви’’.

Премијер Џомбић је обећао да ће Влада и даље радити на унапређењу општине, све у интересу грађана.

‘’Влада Републике Српске, у протекле четири године, у општину Мркоњић Град по свим основама, уложила је око 31 милион КМ, што је значајна подршка Владе како за привредне субјекте тако и за грађане Мркоњић Града’’ рекао је Џомбић, истичући да се доста радило на инфраструктурним пројектима.

Премијер Џомбић је изјавио да је у посљедњих годину дана Влада, заједно са општинским руководством радила на стварању предуслова за отварање нових радних мјеста, те нашла инвеститора који би, у наредне двије године требало да отвори фабрику силиција.

„То је инвестиција у вриједности између 25 и 30 милиона евра, која би требало да буде реализована у наредне двије године и запосли око 150 људи’’, рекао је премијер Џомбић.

Премијер Џомбић је истакао да је Влада купила Творницу конфекције „Младост МГ“,  која је била у стечају, за 750.000 КМ и сву имовину пренијела на Општину Мркоњић Град.

„Општина је формирала предузеће са намјером да почне са производњом и да нађе стратешког купца. Сада ћемо, заједно са општинским руководством, обезбиједити средства која су неопходна за реконструкцију котловнице, како би се могла организовати производња“, рекао је премијер Џомбић и додао да је већ расписан конкурс за избор зинтересованих радника за рад на који се, до сада, јавило око 250 потенцијалних радника.

„Са начелницом смо разговарали и о великом пројекту изградње индустријске зоне, у вриједности од 11 милиона КМ, који ће се фазно реализовати, с циљем да привучемо инвеститоре који би на том подручју организовали производњу и запошљављали људе“, рекао је предсједник Владе Републике Српске, додајући да подршка Владе Републике Српске општини Мркоњић Град у овом пројекту неће изостати ни у наредном периоду.

Премијер Џомбић је нагласио да ће сарадња са општином Мркоњић Град која је била изузетно добра до сада, а у интересу грађана Мркоњић Града да се настави и у будућем периоду, и да подршка  неће изостати.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић захвалила је Влади Републике Српске која је помогла и спољњу реконструкцију зграде Дома здравља.

"Захваљујући Влади Републике Српске и Развојном програму, успјели смо да завршимо пројекат реконструкције Дома здравља, да замијенимо кров, столарију, фасаду и гријање, чиме смо створили боље услове за рад и ријешили се штетних материјала који су били на крову", рекла је Аничићева.

Додајући да у наредном периоду планирају и унутрашњу реконструкцију, за шта ће требати око 300.000 КМ, чиме би Дом здравља био у потпуности реконструисан. 

  • 4.10.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD