ОДРЖАН ПРВИ МАЛИ САЈАМ "КЊИГА КУЋА ОД КЊИГА"

ОДРЖАН ПРВИ МАЛИ САЈАМ "КЊИГА КУЋА ОД КЊИГА"

Протеклог викенда у обновљеном Дому културе у Мркоњић Граду одржан је Први мали сајам књига под називом ''Кућа од књига''. Mали сајам књига покренут је на иницијатицу ЈУ Народна библиотека и ЈУ Културни Центар ''Петар Кочић'', уз помоћ општине Мркоњић Град, а поводом националног дана библиотека који се сваке године традиционално обиљежава у другој седмици у мјесецу априлу

 

На сајму је учествовало седам излагача из Републике Српске.

-Овим смо хтјели да  репрезентативни простор хола Културног центра покажемо и претворимо у један мали мини продајни штанд и да видимо како наши грађани реагују уопште на књигу, да ли су побјегли од књиге или желе да се врате књизи, а вјерујемо да ће ово бити вече повратка књизи, јер се показло да међу нашим суграђанима влада велико интересовање за књигу- рекао је  директор Културног центра ''Петар Кочић'' Слободан Ћоћкало.

Директорица Народне библиотеке  Биљана Ћелић захвалила се општини Мркоњић Град на великој донацију од пет хиљада марака за куповину књига Народној библиотеци у Мркоњић Граду, а од издавача који су књиге излагали на сајму.

-Срдства ће нам добро доћи за обогаћивање књижног фонда наше библиотеке која тренутно има нешто више од 18 хиљада књига и 800 читалаца.- истакла је Ћелић

На дан отварања сајма одржана је и промоција књиге Марије Рожић ''Господари дивљине'' о којој су говорили Миленко Стојичић и Радмило В.Радовановић.

Другог дана сајма одржан је округли сто на тему ''Књижевна критика у РС- јуче, данас, сутра'',  на којем  су говорили  критичари проф. др Лука Шекара и мр Душко Певуља са Филозофског факултета у Бањалуци, те књижевни критичари Миленко Стојичић и Живко Малешевић из Бањалуке, уз активно ућешће књижевника Радмила В.Радовановић, Боре Капетановића, издавача и др.

У оквиру сајма су одржане и промоције књига Миленка Стојичића и Ранка Прерадовића.

 

  

 

 

  • 14.4.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD