Завршен Четврти фестивал дјечијег драмског стваралаштва Републике Српске

Представа "Плава боја снијега" Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Прњавора проглашена је за најбољу на Четвртом фестивалу дјечијег драмског стваралаштва Републике Српске, одржаном у Мркоњић Граду.

Награду за најбољу колективну игру добили су чланови дјечијег ансамбла Градског позоришта Мркоњић Град са представом "Седам Снежана и патуљак", а најбољи глумац Фестивала је Бранислав Рољић из Мркоњић Града.


Награде за глумачко остварење добили су глумци: Марко Дујаковић и Татјана Пејаковић из Челинаца, Урош Матић из Зворника, Игор Кондић из Новог Града и Ања Куртјак из Прњавора.

Четврти фестивал дјечијег драмског стваралаштва Републике Српске одржан је у спортско-културном центру "Петар Кочић" у Мркоњић Граду од 17. до 19. октобра.

Осим Градског позпришта из Мркоњић Града и Српског просвјетног и културног друштва ‘’Просвјета’’ из Прњавора на фестивалу су наступали и  и Културни центар Челинац са представом "Човјек с Марса", Зворничко драмско позориште са представом "Васо Пикасо" и Театар сцена из Новог Града са представом "Доживљаји мачка Тоше".

Награду за сценографију добило је СКПД ‘’Просвјета’’ из Прњавора, док је за костиме награђенаТеатар-сцена из Новог Града.

Глумци са Академије умјетности из Бањалуке су у част побједника  одиграли представу "Стилске вјежбе", француског књижевника Рајмона Кеноа.

Селектор Фестивала била је бањалучка глумица Јелена Трепетова-Костић.

Организатор фестивала је Градско позориште Мркоњић Град, а покровитељ општина Мркоњић Град, док је генерални спонзор фестивала Раифајзен Банка.

  • 19.10.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD