Одржано предавање из области пластеничке производње

У Агенцији за привредни развој општине Мркоњић Град одржано је стручно предавање из области пластеничке производње. Предавање је организовано за пољопривредне произвођаче који су од општине Мркоњић Град добили пластенике, уз властито учешће од 25 одсто. Током предавања пољопривредни произвођачи су упознати како извршити физичку и хемијску припрему (заштиту) земљишта у самом пластенику.

''Предавање је организовано за пољопривредне произвођаче који се први пут сусрећу са пластеничком производњом и којима је потребно да се укаже како на физичку припрему земљишта, везано за биолошко - органско гнојиво, тако и на хемијску припрему земљишта, односно дезинскција земљишта против свих познатих штеточина, након чега је пластеник спреман за садњу'', рекла је Дијана Еремија стручни сарадник за подстицаје у пољопривреди у Агенцији за привредни развој. Додајући да су пољопривредни произвођачи  такође упознати и са производњом зелене салате, шпината и младог лука, њиховом заштитом и прихраном.

За унапређење знања у пластеничкој производњи, осим предавања, у наредном периоду планиран је обилазак корисника и давање савјета на лицу мјеста.

Предавач је стручњак из области пластеничке производње Дејан Синановић и власник ЕДАС ПЛАСТА из Јелаха, који се осим пластеничке производње бави и производњом пластеника.

  • 24.10.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD