СТРАТЕГИЈА РАЗВОЈА ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД

Мркоњић Град 30.10.2012. године- У општини Мркоњић Град организован је први радни састанак за почетак израде Стратегије интегрисаног развоја, која се изводи у склопу UNDP- Пројекта интегрисаног развоја (ILDP). По овом пројекту процес израде стратегије се изводи у 24 општине у БиХ.

Од представника  ILDP  пројектног тима за присутне је презентована Методологија  за интегрално планирање локалног  развоја (MIPRO), као и кључне  активности о улози партнерске групе  у процесу израде  Стратешког плана  развоја општине.    

Скупштина општине Мркоњић Град је на једној од својих предходних сједница донијела Одлуку о приступању о изради документа Стратегија развоја општине за 2013-2017. Према овој Одлуци  Стратегија развоја општине ће представљати кључни документ  локалне заједнице у којем ће бити дефинисани  стратешки и оперативни  циљеви, те пројекти и програми који ће омогућити остварење визије развоја.

На састанку су присуствовали чланови Развојног тима општине  за израду Стратешког плана општине којег чине представници из друштвеног, економског и приватног сектора, те сектора за заштиту животне средине затим координатор тима Томислав Тодоровић и предсједник Скупштине општине Миленко Милекић. 

Задатак ове радне групе је да организује и координира  процесе израде  Стратешког плана развоја општине  Мркоњић Град за период 2014-2024. година.  

„ Надамо се да ћемо са више искуства и са квалитетним  консултантима успјети да припремимо и урадимо један врло квалитетан документ који ће бити реалан и проводив у пракси, тако да очекујем пуну сарадњу свих нас који будемо радили на овом пројекту, изјавио је координатор Развојног тима  општине", Томислав Тодоровић.

Обзиром да је ово врло важан документ, који подразумијева партиципативно учешће свих грађана, очекујемо да сви заинтересовани грађани дају свој допринос у изради овог документа.

  • 31.10.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD