Потписан протокол између СНСД, ДНС и СП о сарадњи и заједничком дјеловању у Скупштини општине Мркоњић Град

Потписан протокол између СНСД, ДНС и СП о сарадњи и заједничком дјеловању у Скупштини општине Мркоњић Град

Предсједници општинских одбора СНСД, ДНС и СП, Зоран Тегелтија, Радомир Попадић и Миленко Савановић, потписали су данас 7. новембра, протокол о сарадњи и заједничком дјеловању у Скупштини општине Мркоњић Град, обавезама и одговорностима на стварању услова за стабилно функционисање органа општине и других институција чији је оснивач општина.

Предсједник Општинског одбора СНСД Зоран Тегелтија, рекао је новинарима да ће будућу скупштинску већину чинити 17 одборника и то 12 из СНСД, три из ДНС те два из СП, а ова партија даће и начелника Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности. Итовремено ДНС ће добити позицију замјеника начелника.

Тегелтија је истакао да ће СНСД дати кандидате за мјеста предсједника и секретара Скупштине општине, те начелнике одјељења за привреду и финансије,  просторно планирање и комуналну дјелатност, изградњу града и управљање имовином и инспекцијске послове.

''Опредјељење Општинског одбора СНСД-а је да ће начелница општине Дивна Аничић имати право да бира своје сараднике, док ће о двије функционерске функције, односно о предсједнику и секретару Скупштине општине одлучивати странка'', рекао је Тегелтија и истако да  ће већ наредне седмице почети активности за припрему конститутивне сједнице, а да ће се конститутивна сједница одржати до крај новембра мјесеца.

  • 7.11.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD