Зимско одржавање градских саобраћајница и локалних путева у 2012/2013 години

Зимско одржавање градских саобраћајница и локалних путева у 2012/2013 години

Да у предстојећој зимској сезони буде стално проходно 208 километара градских улица и локалних путева на подручју општине Мркоњић Град из буџета општине биће издвојено око 280 хиљада марака.

На основу Јавног позива територија општине мркоњић Град подијељена је на три територијалне цјелине које ће бити предмет чишћења.

Како кажу у служби за саобраћај и паркинге у првој цјелини, коју сачињавају 42 километра градских саобраћајница, тргови, тротоари и паркинзи за чишћење снијега изабрано је Комунално предузеће  ''Парк'' Мркоњић Град.

За одржавање 114 километара путева друге цјелине,  коју обухвата подручје мјесних заједница Бјелајце, Шеховци, Густовара, Тријебово, Баљвине, Граци, Ораховљани, Подбрдо, Подрашница, Мајдан, Магељдол и Ступари изабрн је ''Шик турс'', док је за одржавање 52 километра  путева треће цјелине која обухвата подручје мјесних заједница Медна, Бараћи, Герзово и Пецка изабрано је предузеће ''Мркоњићпутеви''.

Зимска служба се организује и траје у периоду од 15. новембра текуће године до 15. марта наредне године, стим што зависно од временских прилика и меторолошкх прогноза тај период може почети раније, односно завршити касније.

Уклањање снијега и спречавање поледице на локалним путним правцима врши се у складу са листом приоритета.

Одстрањивање снијега са коловозних површина, врши се када висина снијега на саобраћајницама I и II приоритета достигне висину 10 см, а на саобраћајницама III приоритета 15 см, а саобраћај је могућ уз употребу зимске опреме возила.

Задаци зимске службе су:

- Машинско чишћење сњежних падавина са улица, тргова, тротоара, паркинга, те локалних и некатегорисаних путева;

- спречавање поледице на горе поменутим објектима посипањем соли и абразивног материјала;

-  машинско и ручно чишћење тротоара, сливника, ригола и других одвода;

-  избор извођача радова за послове зимске службе, и

-  надзор над извођењем радова у зимској служби.

Зимско одржавање градских саобраћајница и локалних путева 2012/2013

 

 

  • 12.11.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD