Одборници добили увјерења о додјели мандата

У скупштинској сали општине Мркоњић Град данас је организовано уручење увјерења о додјели мандата новоизабраним одборницима, који ће у наредне четири године сједити у скупштинским клупама Скупштине општине Мркоњић Град. Увјерења је потписао предсједник Централне изборне комисије БиХ Бранко Петрић, а уручила их је предсједница Општинске изборне комисије Мркоњић Град Невенка Малешевић.

„Предали смо увјерења свим одборницима који су добили мандат на локалним изборима 7.октобра. Они су потписали изјаву да прихватају одборничке мандате, а у наредних 30 дана морају попунити изјаве и обрасце о имовинском стању својих породица“, каже Малешевић.

Тако ће будући општински парламену у Мркоњић Граду чинити 12 одборника СНСД-а и то Зоран Тегелтија, Радован Димитрић, Мира Стојичић, Душан Дакић, Миљка Антић, Крстан Томић, Миленко Милекић, Љубиша Маркановић, Драган Сантрач, Радана Гаврић, Милан Пучић и Миливој Чигоја.

Ту су и четири одборника СДС-а: Драган Илић, Влајко Тодоровић, Марко Јовандић и Милановић Сњежана.

У скупштинске клупе ће ући и три одборника ДНС-а: Радомир Попадић, Славко Лукић и Душан Сладојевић.

По два мандата имају СРС РС и то Милош Милановић и Миленко Шаин, испред ПДП-а то су Жељко Ђукановић и Миле Даниловић и испред Сосијалистичке партије Блашко Каурин и Миленко Савановић.

Предсједница Општинске изборне комисије Невенка Малешевић је рекла  да би конститутивна сједница требала бити одржана најкасније до краја новембра.

„Према пословнику о раду имамо рок од 25 дана да одржимо сједницу на којој ћемо конститутисати нови сазив и тада ћемо извшити избор предсједника и потпредсједника Скупштине општине“, додаје Малешевић.

13. новембра у  Сарајеву увјерење о додјели мандата добила и досадашња начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић, заједно са још 134 начелника и градоначелника из цијеле БиХ.

  • 16.11.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD