Реализовани пројекти Омладинске банке Фондација Мозаик и општина Мркоњић Град -2012. година

Реализовани пројекти Омладинске банке Фондација Мозаик и општина Мркоњић Град -2012. година

Успјешно су реализовани сви одобрени пројекти младих који су финансирани средствима Омладинске банке Фондација“ МОЗАИК“ и општине Мркоњић Град за 2012. годину. Већ пет година општина Мркоњић Град и Фондација „Мозаик„ успјешно сарађују на пројекту Омладинска банка. Тим пројектом од 2008-2012. године финансирана су 44 пројекта у износу од 95.036,00 КМ

 За финансирање пројеката неформалних група младих  у општини Мркоњић Град   укупан  расположиви фонд  за  2012. годину   износио je  14.000 КМ, од којих је  Фондација Мозаик обезбиједила  4.000,00 КМ а 10.000,00 општина.  

За одобрених 8 пројеката утошено је 10.479,00 КМ.

 Одобрени и реализовани пројекти Омладинска банка Мркоњић Град  -2012. година :

 ·         Уређење игралишта на Котору;

·         Такмичење за најбољи неафирмисани бенд у региону

·         Уређење игралишта у Мајдану

·         Стоп нежељеној трудноћи

·         Луткарска радионица

·         Заплешимо  заједно

·         Реци „НЕ „ пороцима

·         Етно –група „ ЖАР“

 

1. Пројекат: „УРЕЂЕЊЕ ИГРАЛИШТА У МАЈДАНУ“

Главни циљ пројекта ове групе младих је био стварање повољнијег амбијента и мјеста за одмор младих у мјесту Мајдан. Реализацијом  пројекта игралиште  ће бити уређеније и постаће мјесто већег окупљања младих не само ради спорта него и ради дружења.

 

 

2. Пројекат: „УРЕЂЕЊЕ ИГРАЛИШТА НА КОТОРУ“

Ова група младих је одлучила да  уреди дио дворишта око игралишта ради стварања повољног мјеста за одмор и спортске активности и мјесто гдје би се могли дружити и провести слободно вријеме. 

Овим пројектом  група младих је употпунила дјечије игралиште на Котору, додајући  клупе за одмарање и канте за смеће. 

 

 

3. Пројекат: ЗАПЛЕШИМО ЗАЈЕДНО

Овим пројектом чланови неформалне групе су  омогућиле дјеци и младима да  упознају културу плеса, да своје слободно вријеме искористе како би научили  неке од плесова  и како би се могли представити на манифестацијама у хаљинама у којима ће се осјећати угодно  а које ће оставити  ефектан  утисак на  све присутне.  

 

 

 

4. Пројекат: „ЛУТКАРСКА   РАДИОНИЦА“ 

У дјечијем вртићу у Подрашници и Културном центру „Петар Кочић „за дјецу предшколског узраста изведена је луткарска представа „Ивица и Марица“. Представу су реализовали чланови неформалне групе према пројекту „ Луткарска радионица“  Омладинске банке и општине Мркоњић Град за 2012. годину. 

 

 

5. Пројекат: Реци „НЕ“ пороцима

Пројекат је реализован у позоришној сали Културног центра „ Петар Кочић“.  Реализацијом овог пројекта остварени су резултати а то је одиграна и припремљена  представа „ Кући“ по тексту Људмиле Разумовске и подигнута свијест наших грађана о опасностима порока и живота на улици.  

 

6. Пројекат: „ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈБОЉИ НЕАФИРМИСАНИ БЕНД У РЕГИОНУ“ 

Неформална група младих је реализовала  пројекат „Такмичење неафирмисаних  рок бендова“ 13.10.2012. године. Чланови група су жељели  да кроз пројекат промовишу рок музику у Мркоњић Граду и да тиме утичу  на повећање  културних садржаја у чему су и успијели.

За најбољи бенд је проглашен бенд „ Мање посла“ из Мркоњић Града, једногласном одлуком жирија. 

 

7. Пројекат: СТОП НЕЖЕЉЕНОЈ ТРУДНОЋИ  

Реализацијом овог пројекта млади су жељели да  утичу на смањење  броја нежељених трудноћа међу младима и подстаћи их на адекватну употребу контрацепцијских  средстава.  

Кроз 6 радионица на тему сексуалног и репродуктивног  здравља укупно је присуствовало 154 учесника (74 мушкараца и 80 дјевојке), дистрибуирана су  462 кондома и подјељено је 770 едукативно –информативног материјала. 

 

 

 

8. Пројекат: Етно група „ ЖАР“

Чланице ове етно групе су иницирале овај пројекат у циљу очувања изворне пјесме и доприноса културног наслијеђа и стваралаштва младих. Присутним су се представили са различитим музичким садржајима од познатих етно извођача до пјесама које су сами увјежбали. Етно концерти оджани су у Мркоњић Граду  и Бараћима. Уз подршку овог пројекта  набављен је материјал и сашивене хаљине за чланице групе. 

 

 

 

 

  • 23.11.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD