Одржана прва сједница Скупштине општине Мркоњић Град

На првој конституирајућој сједници Скупштине општине Мркоњић Град, одржаној 30.новембра уз присуство 24 одборника од укупно 25 колико ће их бити у овом сазиву Скупштине, за предсједника Скупштине поново је изабран Миленко Милекић, одборник СНСД-а.

Милекић је једногласно добио мандат да води законодавну власт у наредне четири године.

‘Захваљујем се свим одборницима на избору и указаном повјерењу. Надам се да ћу оправдати ваше повјерење и да ћу успјешно водити ову Скупштину’’, рекао је Милекић. Додајући да од одборника очекује да као и до сада активно и конструктивно учествују у раду Скупштине.

Начелник општине Дивна Аничић и новоизабрани одборници положили су свечану заклетву.

Након полагања заклетве начелница Дивна Аничић,  захвалила се свим грађанима који су гласали, а нарочито онима који су то урадили први пут, истичући да овај мандат за њу представља велику обавезу.

''Пред нама је  неколико приоритета. Прије свега то су улагања у економију и запошљавање, помоћ нашим предузећима и привлачење страних инвестиција, затим јавна улагања и јавне инвестиције, као и улагања у комуналну инфраструктуру и младе и образоване људе'', рекла је Аничићева. Додајући да су у току активности на покретању производње у два велика предузећа.

На сједници су изабрани и чланови скупштинских радних тијела из редова одборника.

Комисију за избор и именовање ће чинити два одборника СНСД-а, Крстан Томић и Драган Сантрач, те одборници СРС  и СДС Милош Милановић и Драган Илић. За предсједника Комисије је изабран Крстан Томић, а за потпредсједника Драган Сантрач.

У Законодавни одбор изабрани су одборници: Божана Марчета (СНСД) предсједник, Гојко Грабеж (ДНС) замјеник предсједника и чланови Жељко Ђукановић (ПДП), Ступар Милијана и Милана Тица.

У одбор за финансије и буџет именовани су Миленко Милекић (СНСД) предсједник, Славко Лукић (ДНС) замјеник предсједника и Влајко Тодоровић (СДС) члан.

У одбор за награде и признања именовани су: Миленко Савановић (СП), предсједник, Душан Дакић (СНСД), замјеник предсједника и Милош Милановић (СРС), члан

Изабрани су и одборници који ће присуствовати закључењу брака у матичном уреду Мркоњић Град: Радана Гаврић (СНСД), Милан Пучић (СНСД), Блашко Каурин (СП), Миленко Шаjин (СРС), Марко Јовандић (СДС), а у матичном уреду Бараћи Душан Дакић и Гојко Грабеж.

 _________________________________________________________________

Скупштина у Мркоњић Граду има 25 одборника.
СНСД има 12 одборника, ДНС три, СДС четири, ПДП, СРС РС и СП по два одборника.

  • 30.11.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD