Одржана промоција реализованих пројекта Омладинске банке за 2012.годину

Осам успјешно реализованих пројеката неформалних група младих насталих уз подршку Омладинске банке презентовано је 4. децембра у Дому културе у Мркоњић Граду. Реализацију пројеката oпштинa Мркоњић Град помогла са 10.000 КМ и фондације Мозаик са 4.000 КМ.

Свечана презентација је организована како би се показала успјешност једне овакве иницијативе, какву ради Омладинска банка.

Координаторица Омладинске банке Армела Рамић истакла је је поносна на оно што је Омладинска банка урадила у Мркоњић Граду.

-Поносна сам на оно што је Омладинска банка урадила у Мркоњић Граду, не само ове већ и претходних година. Надам се да ће ова сарадња да се настави и у наредном периоду,  да ће подржавати што је могуће више, добрих пројеката којe реализују млади људи'', истакла је Рамићева. Додајући да се нада да ће ово да прерасте у један велики програм који ће бити препознат и на вишим нивоима власти.

Задовољство успјешно урађеним пројектима, исказала је и начелница општине Дивна Аничић, истичући да ће општинске власти и даље наставити подржавати пројекте младих заједно са фондацијом Мозаик.

- Прије свега желим да честитам групама младих, који су успјешно реализовали своје пројекте, на њиховом труду и раду. Општина Мркоњић Град ће и даље наставити подржавати пројекте младих и рад Омладинске банке Мркоњић Град - рекла је Аничићева. Истичући да се нада да ће наредне године бити више активних младих људи са својим пројектима. _______________________________________________________________________

Општина Мркоњић Град и Фондација ''Мозаик'' сарађују пет година на пројекту Омладинска банка. Овим пројектом од 2008.године до данас финансирана су 44 пројекта и изнсу од 95.000 КМ. Пројекте  предлажу млади од 15 до 30 година у граду и селима, а у овој години реализовани су сљедећи пројекти: уређење игралишта на Котору и Мјадану, такмичење за најбољи неафирмисани бенд у региону, стоп нежељеној трудноћи, луткарска радионица, заплешимо заједно, реци ''НЕ'' пороцима и Етно-група ''Жар''.

  • 5.12.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD