Одржана јавна трибина ‘’Општине – пријатељи дјеце’’

У оквиру програма “Јачање система социјалне заштите и инклузије дјеце у Босни и Херцеговини”, UNICEF и Удружење INFOHOUSE, јуче су у општини Мркоњић Град организовали Јавну трибину, под називом „Општине-пријатељи дјеце.

Јавна трибина има за циљ изношење мишљења и ставова дјеце о проблемима у локалној средини у којој одрастају те кроз многобројна питања одраслима јасно упутити поруку што је то што дјеца требају како би остварила нека од основних дјечијих права, право на игру, здравље, образовање, заштити и друго, казали су на јавној трибини. 

Основци, као модератори ове трибине, изнијели су актуелне проблеме и потребе са којима се свакодневно сусрећу у нашој општини, а које је потребно ријешити. Као један од њих, навели су потрбу за постојањем јавне кухиње  и бесплатне школе страних језика за дјецу чији родитељи то не могу да финансирају и друго.

На питања младих одговарали су предјседник Скупштине општиме Миленко Милекић, начелник одјељења за општу управу и друштвене дјелатности Живко Видачковић и шеф кабинета начелника Тијана Рађевић Дрљача. Учешће у дебати су узели и новоизабрани одборници, представници Центра за социјални рад, полиције, здравства, родитеља и остали представници општине.

Пројекат “Јачање система социјалне заштите и инклузије дјеце у Босни и Херцеговини” заједнички је пројекат EU i UNICEF-a. Циљ пројекта је да помогне у изградњи система који ће осигурати адекватну политику социјалне заштите, те социјалну заштиту и инклузију дјеце и њихових породица.

Јавна трибина у Мркоњић Граду је 11 трибина по реду која ће се одржавати у око 20 општина на нивоу БиХ.

  • 11.12.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD