Одржана обука наставника за рад са дјецом са посебним потребама

Општина Мркоњић Град у сарадњи са ОСЦЕ-ом, а у оквиру пројекта ''Инклузивне школе-инклузивне заједнице'', организовала је обуку за рад са дјецом са посебним потребама намијењену наставницима и стручним сарадницима основних школа, представницима Центра за социјални рад и Центра за ментално здравље.

Јелена Шипка инспектор-просвјетни савјетник у Републичком педагошком заводу каже да је  сврха ових радионица  да пруже подршку наставницима како би могли на адекватан начин  помоћи ученицима са посебним потребама.

- Од 2000. године до данас у Републици Српској је око 1500 ових ученика укључено                                у редован васпитно образовни систем, док се у исто вријеме у специјалним установама број ових ученика смањује из године у годину -  каже Шипка. Додајући да због те чињенице редовна школа има потребу да свој кадар оспособи како би лакше могли помоћи дјеци који имају посебне образовне потребе.

Обука се проводи у оквиру иницијатине ''Инклузивне школе – инклузивне заједнице'' коју Мисија ОЕБС-а  у БиХ проводи у сарадњи са Министарством просвјете и културе, Педагошким заводом Републике Српске те бројним општинама широм Републике Српске од којих је једна и општина Мркоњић Град.

  • 13.12.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD