Завршене јавне расправе о Нацрту буџета општине Мркоњић Град

Завршене су Јавне расправе на нацрт Буџета општине Мркоњић Град за 2013. годину. Начелник одјељења за привреду и финансије Томислав Тодоровић потврдио је да је Нацртом буџета за 2013. годину буџет планиран у износу од 10.651.000 КМ.

Основни циљ ових расправа јесте да се креира квалитетан буџет, кроз приједлоге, сугестије и примједбе кроз нацрт понуђеног документа.

Јавне расправе су организоване према утврђеном Програму по којем је прецизирано вријеме и мјесто одржавања.

На  расправама су учествовали представници јавних установа, општинских организација, удружења грађана, основних и средњих школа, те представници Мјесних заједница, док јавна расправа за грађане није ни одржана због незаинтересованости грађана.

Корисници грантова су упознати да се није могло удовољити повећању средстава у складу са њиховим захтјевима, из разлога што није било простора за повећање. Изузетак је Ватрогасно друштво, гдје ће се покушати обезбиједити додатна средства за запошљавање једног радника, јер је то неопходно за њихово нормално функционисање.

Буџетски корисници који се налазе у систему трезора нису имали значајнијих примједби, јер се у току израде буџета са њима детаљно расправљало о свим буџетским захтјевима и који су већ тада усаглашени.

Представници мјесних заједница су јасно указали на проблеме и потребу да се они ријеше. Било је ријечи о асфалтирању и насипању путева, чишћењу снијега, изградњи водовода, ограђивању школа, дотрајалости електровода, проблеми са паљењем градске депоније смећа и потреби опремања домова који су изграђени у мјесним заједницама.

Примједбе и сугестије на предложени буџет за 2013. годину накнадно ће размотрити Одјељење за привреду и финансије заједно са Начелником општине Мркоњић Град, а потом упутити Скупштини на изјашњавање. 

  • 13.12.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD