ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ДОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПРОЈЕКТЕ МЛАДИХ

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ДОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПРОЈЕКТЕ МЛАДИХ

Начелник општине Зоран Тегелтија потписао је са представницима школа уговор о додјели средстава за реализацију пројеката младих, а поводом расписаног конкурса. Четири основне и двије средње школе са подручја општине пријавиле су се на конкурс са 32 пројекта, од којих је комисија одобрила 16, укупне вриједности девет хиљада марака.

- Комисија је прегледала све пројекте и након бодовања одлучила да се из буџета општине финансира 16 пројеката укупне вриједности девет хиљада марака, рекла је предсједница комисије Дивна Аничић. Додајући да на овај начин утиче на развијање радних навика и креативности код младих.

Гимназије је добила средстава за реализацију пројеката -  ''Растимо заједно'' и ''Уређење парка испрд школе'', док су Машинској школи одобрена средства за пројекат ''Уређење школског дворишта – постављање клупа'' .
Када је ријеч о основим школама ОШ ''Иван Горан Ковачић'' реалиоваће три пројекта - ''Мале прољетне радионице'' , ''Стоп вршњачком насиљу'' и пројекат ''Замисли живот у ритму музике и песа''.
ОШ ''Петар Кочић''  одобрено је пет пројеката -  ''Kinder, sing mit'' (Дјецо, пјевајте са нама), ''Еколошки кутак'', ''Један осмјех, један цвијет'', ''Чарапко Крпић''- мало луткарско позориште и пројекат ''Конкурс за ученички видео рад''.
ОШ ''Вук Караџић'' одобрена су два пројекта -  ''Унапређење квалитета наставе у првом разреду'' и ученички лист ''Наша радост'', док је ОШ ''Бранко Ћопић'' добила средства за реализацију три пројекта - ''Уљепшајмо школу и школско двориште'', ''Заштитимо околину'' и пројекат ''Уљепшајмо свијет''.
 
Прошле године општина Мркоњић Град финансирала је осам пројеката у основним и средњим школама, за шта је из буџета општине издвојено 5.7 хиљада марака.

  • 15.5.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD