За пројекте младих 16.000 марака

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је са члановима 11 неформалних група младих уговоре за финансирање пројеката укупне вриједности 16.233КМ, одобрених од стране Омладинске банке Мркоњић Град.

 Начелница општине Дивна Аничић овом приликом се  захвалила младима  на учешћу и активизму и пожељела им да своје пројекте успјешно реализују

''Честитам свима онима чији су пројекти одобрени и јако ми је драго да смо данас заједно и што ће  реализацијијом ових пројеката корист имати велики број младих људи'' рекла је Аничићева. Додајући да  је успјех Омладинске банке резултат заједничког рада  општине Мркоњић Град, фондације ''Мозаик'' Кредитног одбора Банке и прије свега активног учешћа младих људи.

Програм менаџер фондације ''Мозаик'' Жељко Пауковићрекао је да ће одобрени пројекти бити реализовани од 15. јуна до 30. септембра. 

''Основни циљ пројекта Омладинске банке је развијање партнерских односа са општинама кроз активирање локалних ресурса'', истакао је Пауковић

У оквиру програма Омладинска банка Мркоњић Град који партнерски подржавају општина Мркоњић Град и Фондација ''Мозаик'' уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и Министарства породице омладине и спорта Републике Српске, на конкурс за пројекте младих који је био отворен од 4.марта до 15.априла пријављено је 19 пројеката неформалних група младих, а након процеса селекције од стране чланова Омладинске банке Мркоњић Град одобрено је 11 пројеката неформалних група младих.

Укупна вриједност 11 пројеката износи 35.648,90КМ, од којих ће износ од 19.416,00КМ бити обезбијеђен као допринос група из заједнице, а износ од 16.232,90КМ биће обезбијеђен из фонда Омладинске банке Мркоњић Град, који заједнички финансирају општина Мркоњић Град (10.127,10КМ) и Фондација Мозаик (6.105,80 КМ)од донатора УСАИД (5.105,80КМ)  и Министарства породице омладине и спорта Републике Српске(1.000,00КМ).

Одобрени су пројекти: адаптација спортског игралишта у Бјелајцу, уређење омладинског дома у Шеховцима, изградња игралишта за одбојку у Подбрду, уређење теретане за младе у Мајдану,  уређење просторија за младе у друштвеном дому на Котору, лопте за игралиште у Мајдану, Омладински фудбалски камп – Мркоњић Град 2013, Омладинска школа фудбала Мркоњић Град, ''У кондицији буди и ти!, ''Високе потпетице'' и ''Спортом против порока''.

  • 12.6.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD